Pageidavimai (0))

Pilingas vasaros periodu

heading_title

Pilingas vasaros periodu

Ar vasaros periodu galima atlikti pilingą? Šis klausimas domina daugelį.
Mūsų atsakymas - žinoma! Tačiau būtina deramai saugotis nuo UV spindilių. (žr. Straipsnį «Mes ir saulė»)

Reguliari pilingo procedūra yra būtina odai su seborėja, akne, postakne, hiperkeratoze, siekiant paruošti odą prieš svarbų įvykį ar tiesiog odos būklės gerinimui. Pilingas, veikiantis tik raginio sluoksnio lygyje, užtikrina maksimalų procedūros saugumą. Tokiu atveju, odos atstatymo procesas vyksta labai greitai, o komplikacijų tikimybė praktiškai neįmanoma. Tačiau būtina šviesiuoju paros metu naudoti apsauginį kremą nuo saulės ir laikytis adekvataus režimo (vengti tiesioginių saulės spindulių nuo 10 iki 16 valandos). Prie pilingų, kurie veikia tik raginiame sluoksnyje nepažeidžiant gyvų epidermio ląstelių, kategorijos galima priskirti pilingą - gomažą, cheminį pilingą su vaisių rūgštimis. Renkantis preparatus, rekomenduojame teikti pirmenybę jų kombinacijoms. Tokiu būdu, be nusluoksniuojančių savybių, taip pat išgaunamas ir priešuždegiminis ir antioksidacinis poveikis, pavyzdžiui, derinant askorbo rūgštį bei retinolį. Tokios preparatų kombinacijos leidžia pasiekti geriausių rezultatų, bei užtikrinti minimalų odos traumavimą. Be to, yra stimuliuojami reparatyviniai odos procesai, mažinama hiperkeratinizacija.


Žemiau išvardyti preparatai nepažeidžia epidermio vientisumo, savo sudėtyje turi atstatančių komponentų – vitaminų ir antioksidantų. Esant indikacijoms ir deramai saugantis nuo UV spindulių gali būti atliekami ir vasaros periodu.


ENZYMATIC PEEL
Pilingas-kremas, kurio sudėtis praturtinta augaliniais ir bakteriniais fermentais. Gaivina, lygina odos spalvą, palengvina porų valymą.

REVEAL PEEL
"Peel off" technologijos pilingas-gelis. Sudėties pagrindą sudaro natūralūs vaisių ekstraktai. Efektyviai mažina šerpetojimą, lygina tekstūrą ir spalvą, sutraukia poras.

PEELING CREAM
Paviršinis mechaninis pilingas-gomažas, skirtas raginių ląstelių atskyrimui ir epidermio atsinaujinimui. Veikia pačiame odos paviršiuje, nesiskverbia giliau.

ALPHA COMPLEX RAPID EXFOLIATOR
Kombinuotas paviršinis cheminis odos pilingas. Valo, lygina tekstūrą ir spalvą, skatina epidermio atsinaujinimą. Pasižymi stangrinančiu poveikiu.

AGE CONTROL SUPER LIFT
Kombinuotas paviršinis pilingas-serumas. Sudėties pagrindą sudaro vaisių ekstraktai bei vitaminai. Stiprina odos tonusą, gerina apykaitos procesus, lėtina ir koreguoja FOTO bei CHRONO odos senėjimo.

LACTOLAN PEELING CREAM
Kremas-kaukė odos valymui, atnaujinimui ir lyginimui. Skatina jos atstatymą, pasižymi raminančiu poveikiu.


Mes ir saulė


Saulės šviesa mums yra nepaprastai svarbi. Ji mus šildo, žadina, aktyvuoja, kviečia į kelionę. Tačiau saulės perteklius gali sukelti nudegimus, skatinti priešlaikinį odos senėjimą, pigmentacijos sutrikimus, imuniteto nusilpimą. Šiandien mes turime sukaupę pakankamai žynių ir galimybių, kad galėtume sudaryti optimalų ryšį su saule. Nepraleiskite progos pasinaudoti teigiamais saulės spinduliais – ryte, vakare, kai saulė nėra zenite. Saugi deginimosi saulėje trukmė priklauso nuo lokacijos ir sezono. Visu pirma stenkitės, kad saulės spinduliai pirmiausiai paveiktų tas vietas, kurios visada yra atviros, pavyzdžiui, kojas. Neapsivyniokite drabužiais pasivaikščiojimo metu. Net ir žvarbią dieną, jau po pusvalandžio Jums bus karšta. Dėl šios priežasties verčiau rinkinės šortus ir megztinį su ilgomis rankovėmis. Tokiu būdu kojos bus atviros, o jau kai sušilsite, galite atidengti ir rankas. Aktyvios saulės laikotarpiu verčiau būkite šešėlyje. Jei tai įmanoma, pirmiausia naudokite mechanines apsaugos priemones: akinius, kepurę, marškinius su ilgomis rankovėmis, skareles ir t.t. Tas vietas, kurias nepavyksta paslėpti, apsaugokite apsauginiu kremu nuo saulės.


Bendros taisyklės, kurių privalu laikytis aktyvios saulės periodu:

Apsauginė priemonė nuo saulės yra paskirstoma likus 15 – 30 min. iki išėjimo į lauką.
Kai kurie šaltiniai rekomenduoja dar ir pakartotinai paskirstyti priemonę praėjus 15 min po išėjimo. Pirmą priemonės paskirstymą geriausia atlikti prieš apsirengiant, o vėliau papildomai užtepti tik tas vietas, kurios turi sąlytį su drabužiais.
• Priemonę paskirstyti reikia tolygiu sluoksniu, nepaliekant tuščių zonų

Priemonės kiekis turi būti pakankamai didelis, pavyzdžiui, Brazilijos kosmetologai rekomenduoja taikyti arbatinių šaukštelių metodą:

Veidas, galva ir kaklas – 1 a. š.
Kiekvienai rankaipo 1 a. š.
Liemens priekinei zonai 1 a. š. ir 1 a. š. nugarinei
Kiekvienai kojaipo 2 a. š.
Būtina pakartotinai paskirstyti kas 2-4 valandas (tai priklauso nuo šalies lokacijos, aukščio virš jūros lygio ir t.t.), o taip pat po maudynių,
nusišluosčius rankšluosčiu, nusivilkus drabužius, t.y., visada, kaip yra tikimybė, jog buvo pašalintas kremas nuo odos paviršiaus.
Patartina kuo daugiau būti šešėlyje, rinktis medvilninius drabužius, akinius ir skrybeles.

Esant ypatingai jautriai odai, gali atsiransti saulės nudegimų net ir naudojant apsauginį kremą nuo saulės. Dėl šios priežasties, visada rekomenduojame savo arsenale turėti priemones reabilitacijai: paprasčiausia priemonė iš vaistinėlės – bepantenas, iš HL preparatų – ALPHA COMPLEX CLEANSER,AZULENE LOTION или CUCUMBER FACE LOTION, С THE SUCCESS BODY LOTION.

Dažnai užduodami klausimai:
1. Ar apsiniaukusiu oru reikia naudoti apsauginį kremą nuo saulės?
Vidurinės klimato juostos sąlygomisne. Jeigu Jus esante aktyvios saulės zonose nuo 10 iki 17 valandos, tada taip. Čia saulė gali atsirasti visai netikėtai, o Jūs būsite nepasiruošę


2. Ar apsauginis kremas nuo saulės teikia 100% apsaugą?
Ne. Visada, esant galimybei, rekomenduojame būti šešėlyje, dėvėti natūralių pluoštų drabužius ar sintetinius su „sun protective“ užrašu, akinius nuo saulės su filtru bei plačias kelnes.


3. Jei ant kremo nurodyta SPF 100, aš galiu būti saulėje 100 kartų ilgiau, nei be jo?

Ne, tai yra tik teoriškai. Praktikoje kremo aktyvus veikimo laikas gali būti žymiai trumpesnis. Todėl pakartotinas kremų paskirstymas rekuomenduojamas kas 2 – 4 valandas, esant bet kokiam SPF faktoriui.

4. Ar paskirsčius apsauginį kremą nuo saulės yra garantuojama apsauga nuo pigmentacios?
Нет, не гарантирует.

Pigmentacijos sutrikimai yra susiję ne tik su saulės spindulių poveikiu, bet ir su apykaitos procesų ypatumais ir hormonų veikla. Todėl nevisada apsauginis kremas nuo saulės bus efektyvus.


5. Jei ryte važiuoju į darbą, o vakare iš jo grįžtu, o visą kitą laiką esu patalpoje, man būtinai reikalingas dieninis kremas su SPF filtru?

Ne. Nepamirškite, jog cheminiai filtrai – tai papildomas krūvis odai. Be prežasties jis nėra reikalingas. Visada, kai yra galimybė, ja reikia naudotis.

Specialiems apsauginiams kremams nuo saulės HL gamintojo yra priskiriami tik kremai: SUNBRELLA и AGE DEFENSE.

Telegram